Skip to main content

Cloud specialist

Cloud specialist

Wist jij dat e-Quest een ISP is? Juist dat maakt deze rol als Cloud Specialist uniek! 
Als Cloud Specialist ben je verantwoordelijk voor de totale cloud oplossingen binnen ons eigen datacenter. Je bezoekt klanten zelf niet fysiek, maar zet je expertise in via een waardevolle backend rol. Je bent samen met je twee collega’s verantwoordelijk voor IT-projecten, changes, migraties en updates van de totale cloud infra oplossing binnen e-Quest.

Je mag gaan werken in ons kantoorpand met eigen datacenter in Helmond (110 racks). Een Cloud omgeving inrichten is bijna altijd maatwerk, met je kennis en expertise faciliteer je de klant optimaal.  

Wat ga je precies doen?

Als Cloud Specialist ben je verantwoordelijk voor de totale cloud oplossingen binnen ons eigen datacenter. Je werkt nauw samen met de netwerkspecialisten binnen het NOC, de productmanager en engineers. 

Je primaire taak bestaat uit het ontwerpen, bouwen en implementeren van totale cloud oplossing. Je bouwt, maar levert ook een grote bijdrage aan de doorontwikkeling van onze omvangrijke VMware, Flexpod, cloud omgeving en de extra aanvullende datacenterdiensten die geleverd worden. Je analyseert incidenten en lost deze zelfstandig op, bereid changes voor en voert deze uit. Zelfstandig neem je de verantwoordelijkheid voor de inrichtingskeuzes van de door jou voorgestelde oplossingen.  

Jouw werkzaamheden zorgen voor de continuïteit van de IT-omgeving van e-Quest en de klant. 

Ontwikkelen van producten en diensten 
Je bent verantwoordelijk voor het verder professionaliseren en vernieuwen van de eigen e-Quest cloud omgeving. Dit maakt dat je dagelijks bezig bent met de nieuwste producten en technieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Multi-tenant omgeving, integratie van Azure / Office365 diensten in de Managed Cloud en Private Cloud omgevingen. 

Welke ervaring neem je mee?

Welke ervaring neem je mee? 

 • Je bent analytisch ijzersterk en hebt een servicegerichte houding; 
 • Je houdt jezelf graag up to date rondom cloud vraagstukken;
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van IT, een aantal jaar ervaring in een cloudrol en bent toe aan een volgende stap! 
 • Je hebt ervaring met complexe netwerkomgevingen, virtuele serveromgevingen (VMware) en storage-oplossingen (bij voorkeur NetApp); 
 • Omdat we werken met vertrouwelijke bedrijfsgegevens van externe klanten vragen wij je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen. 

Wat bieden we jou?

Je hebt een vaste werkplek waar vanuit je de diensten beheert. Je werklocatie in Helmond beschikt over een eigen datacenter! Gezien je je werkzaamheden uitvoert vanuit een vaste locatie heb je een korte reisafstand (woon/werk). 

Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij je: 

 • Een fulltime dienstverband met goede arbeidsvoorwaarden:
  • 26 vakantiedagen met de optie om er nog een paar extra bij te kopen indien je net dat weekje langer weg wilt!
  • Onkosten en thuiswerkvergoeding
  • Laptop van de zaak
  • Iets nodig om jouw werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren? Wij faciliteren dit graag in overleg! 
 • We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden. Daarbij spreken we de intentie uit bij verlenging te kiezen voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Een marktconform salaris op basis van je opleiding, kennis en ervaring. 

Wat we aan jou leren

We vinden het belangrijk dat je met ons mee groeit en werk doet waar je blij van wordt! 
In je rol krijg je, tijdens werktijd, voldoende ruimte om je up to date te houden en de veranderingen rondom cloud vraagstukken te volgen. 

We bieden je volop mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen en (technische) trainingen en opleidingen te volgen. Deze worden in bijna alle gevallen betaald door e-Quest. Het volgen van een opleiding in combinatie met jouw werkzaamheden is ook bespreekbaar. 

Hier kom je te werken

📍 Schootense Dreef 26, Helmond

Je mag gaan werken in een kantoorpand met eigen datacenter (110 racks). Samen met je 6 NOC-collega's heb je een vaste werkplek! In 2020 is ons tweede datacenter in Veghel opgeleverd. Hiermee bieden we klanten de mogelijkheid tot twin-datacenter diensten. 
Het kantoorpand is voorzien van alle faciliteiten, rustige kantoorruimtes voor ieder team en een gezellig dakterras.

Wil jij bij ons binnenkijken? En een beeld krijgen van de functie? Bekijk dan onze video:

Over e-Quest

Wij zijn een snelgroeiende, vernieuwende IT-dienstverlener met vestigingen in Helmond en Veghel. Voor deze groei zijn we inmiddels al 6 keer beloond met de FD Gazellen Award. Met een team van 90 medewerkers wordt de IT-dienstverlening voor bedrijven in en rondom regio’s de Peel-, Meierijstad en Venlo met veel enthousiasme ingevuld. Wij faciliteren onze klanten op het gebied van werkplek automatiserings-, datacenter-, glasvezel- en cybersecuritydiensten. Deze combinatie van IT-diensten maakt ons uniek en stelt ons in staat om altijd een flexibele oplossing te faciliteren zonder afhankelijkheid van derden.

Direct solliciteren

Lijkt je dit wat? Solliciteer dan nu!
Vul hieronder jouw gegevens in en voeg jouw CV toe. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Ik solliciteer voor de functie van:

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input