Skip to main content

Project engineer

Project engineer

Als ervaren IT-projectengineer krijg jij energie van het werken met de nieuwste IT-technieken. Je werkzaamheden en je werklocatie zijn afwisselend. Je werkt deels met je collega’s vanuit ons kantoor, waar je de volledige technische voorbereiding van het project doet. Voor de uitvoering van de IT-projectopdracht ben je bij de klant op locatie. 
Je mag gaan werken in een nieuw (2019) kantoorpand in Helmond. Dit pand is eigendom van e-Quest, maar te groot voor jou en je 40 collega’s op deze vestiging. Er zijn meerdere bedrijven gevestigd, dit zorgt voor afwisselende gesprekken bij de koffiecorner.

Wat ga je precies doen?

In de voorbereidingsfase van het project stel je samen met de projectleider en de IT-consultant het technisch projectplan op. In deze fase: 

 • vertaal je de wens van de klant naar een passende IT-oplossing 
 • toets je de technische haalbaarheid van het IT-project 
 • en vertaal je samen met het projectteam de wens van de klant naar projectstappen, testplannen, implementatieplannen en een advies voor de migratie. 

Na een grondige en volledige voorbereidingsfase zorg je ook voor de daadwerkelijke uitvoering van de IT-projectopdracht bij de klant. Je beheert gedurende de opdracht de totale IT-oplossing bij de klant en test en migreert de omgeving volgens de projectopdracht. Gedurende het project werk je samen met je collega’s uit het IT-projectenteam. 

Welke ervaring neem je mee?

 • De drive om iedere dag met passie de beste oplossing voor onze klanten te vinden; 
 • Je bent resultaatgericht en werkt samen met je collega’s gestructureerd naar de eindstreep, viert na iedere afronding van het project een feestje en start weer met de volgende uitdaging; 
 • Je bent een daadkrachtige, stressbestendige samenwerker met een hoge mate van verantwoordelijkheid; 
 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding in de richting van IT, een aantal jaar ervaring binnen de IT en toe aan een volgende stap! 
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de diversen onderdelen van Microsoft 365 en migraties naar het Microsoft Azure platform; 
 • Omdat we werken met vertrouwelijke bedrijfsgegevens van externe klanten vragen wij je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen. 

Wat bieden we jou?

Een uitdagende en afwisselende functie: door een kijkje in de keuken bij verschillende klanten en projecten. We bieden je gave doorgroei- en ontwikkelkansen: IT staat niet stil en jouw volgende rol binnen e-Quest hoeft vandaag nog niet te bestaan! We helpen elkaar en zorgen samen voor de beste IT-ondersteuning van onze klanten. In je functie krijg je veel verantwoordelijkheid, eigen inbreng en diversiteit.  

Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij je: 

 • Een fulltime dienstverband met goede arbeidsvoorwaarden:    
  • 26 vakantiedagen met de optie om er nog een paar extra bij te kopen indien je net dat weekje langer weg wilt! 
  • Onkosten en thuiswerkvergoeding 
  • Laptop en leaseauto van de zaak 
  • Iets nodig om jouw werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren? Wij faciliteren dit graag in overleg! 
 • We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden. Daarbij spreken we de intentie uit bij verlenging te kiezen voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Een marktconform salaris op basis van je opleiding, kennis en ervaring. 

Wat we aan jou leren

De wereld om ons heen verandert en ook wij groeien en ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat je met ons mee groeit en werk doet waar je blij van wordt! 
We ontdekken graag samen met jou waar je talenten en passie ligt. Op basis van jouw talenten, kennis en interesses bekijken we welke werkzaamheden en klanten het beste bij je passen. 

We bieden je volop mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen en (technische) trainingen en opleidingen te volgen. Deze worden in bijna alle gevallen betaald door e-Quest. Het volgen van een opleiding in combinatie met jouw werkzaamheden is ook bespreekbaar. 

Hier kom je te werken

📍 Schootense Dreef 33, Helmond

Je mag gaan werken in een nieuw (2019) kantoorpand in Helmond. Dit pand is eigendom van e-Quest, maar te groot voor jou en je 35 collega’s op deze vestiging. Er zijn meerdere bedrijven gevestigd, dit zorgt voor leuke en afwisselende gesprekken bij de koffiecorner. 

Wil je bij ons binnenkijken? Een beeld krijgen van je eerst werkdag? Of meer horen over e-Quest: bekijk dan onze video: 

Over e-Quest

Wij zijn een snelgroeiende, vernieuwende IT-dienstverlener met vestigingen in Helmond en Veghel. Voor deze groei zijn we inmiddels al 6 keer beloond met de FD Gazellen Award. Met een team van 90 medewerkers wordt de IT-dienstverlening voor bedrijven in en rondom regio’s de Peel-, Meierijstad en Venlo met veel enthousiasme ingevuld. Wij faciliteren onze klanten op het gebied van werkplek automatiserings-, datacenter-, glasvezel- en cybersecuritydiensten. Deze combinatie van IT-diensten maakt ons uniek en stelt ons in staat om altijd een flexibele oplossing te faciliteren zonder afhankelijkheid van derden.

Direct solliciteren

Lijkt je dit wat? Solliciteer dan nu!
Vul hieronder jouw gegevens in en voeg jouw CV toe. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Ik solliciteer voor de functie van:

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input