Skip to main content

Security engineer

Security engineer

Samen met je collega's waak je over de digitale veiligheid van de klantomgeving en natuurlijk ons eigen netwerk. Het security team is nieuw binnen e-Quest. Dit biedt jou de kans om samen met de CISO en de securitywerkgroep vorm te geven aan de product/ dienstcatalogus op gebied van security. 

Je mag gaan werken in een nieuw (2019) kantoorpand in Helmond. Dit pand is eigendom van e-Quest, maar te groot voor jou en je 35 collega’s op deze vestiging. Er zijn meerdere bedrijven gevestigd, dit zorgt voor afwisselende gesprekken bij de koffiecorner. 

Wat ga je precies doen?

In deze rol werk je samen met de CISO en onze project-office. Je fungeert als engineer voor het verder analyseren, aanvullen, beheren en borgen van onze IT-beveiliging voor alle collega’s en onze klanten. Ook wordt verwacht dat jij adviseert op tactisch niveau op het gebied van beleid en over de ontwikkeling en implementatie van systemen en instrumenten richting de CISO. 
Je werkzaamheden bestaan uit: 

 • Analyseren, aanvullen, beheren en borgen van Security systemen en het hele programma eromheen; 
 • Het anticiperen op mogelijke bedreigingen van de veiligheid en hier tijdig op reageren; 
 • Het projectmatig implementeren, verbeteren en beheren van alle activiteiten rondom IT-Security; 
 • Testen van nieuwe releases/ vendors en hierover adviseren. 

 

Welke ervaring neem je mee?

 • Je beschikt over wilskracht, doorzettingsvermogen en gaat geen uitdaging uit de weg; 
 • Je denkt in risico’s én in risico mitigerende maatregelen en bent stressbestendig; 
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van IT en bent leergierig om je te ontwikkelen op security vlak; 
 • Zie jij het als een uitdaging om samen met het team de IT-beveiliging zo hoog mogelijk te houden? Heb je ook een CISSP/CISM certificaat? Dan is dat zeker mooi meegenomen; 
 • Omdat we werken met vertrouwelijke bedrijfsgegevens van externe klanten vragen wij je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen.  

Wat bieden we jou?

Volop uitdaging en de kans om samen met de CISO een nieuwe werkmaatschappij vorm te geven! Je functie biedt uitdaging en dynamiek waarbij advisering, projecten en beheer elkaar continu opvolgen.  

Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij je: 

 • Een fulltime dienstverband met goede arbeidsvoorwaarden:  
  • 26 vakantiedagen met de optie om er nog een paar extra bij te kopen indien je net dat weekje langer weg wilt! 
  • Onkosten en thuiswerkvergoeding 
  • Laptop en leaseauto van de zaak 
  • Iets nodig om jouw werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren? Wij faciliteren dit graag in overleg!
 • We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden. Daarbij spreken we de intentie uit bij verlenging te kiezen voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Een marktconform salaris op basis van je opleiding, kennis en ervaring. 

Wat we aan jou leren

De rol van Security Engineer geeft je veel vrijheid. Vrijheid in waar je werkt (thuis of op één van de e-Quest locaties) en je eigen weekplanning uiteraard!  
Je krijgt samen met collega’s volop ruimte om de nieuwe werkmaatschappij vorm te geven en door te ontwikkelen.  

We bieden je volop mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen en (technische) trainingen en opleidingen te volgen. Deze worden in bijna alle gevallen betaald door e-Quest. Het volgen van een opleiding in combinatie met jouw werkzaamheden is ook bespreekbaar. 

Hier kom je te werken

📍 Schootense Dreef 33, Helmond

Je mag gaan werken in een nieuw (2019) kantoorpand in Helmond. Dit pand is eigendom van e-Quest, maar te groot voor jou en je 40 collega’s op deze vestiging. Er zijn meerdere bedrijven gevestigd, dit zorgt voor afwisselende gesprekken bij de koffiecorner. 

Wil je bij ons binnenkijken? Een beeld krijgen van je eerst werkdag? Of meer horen over e-Quest: bekijk dan onze video: 

Over e-Quest

Wij zijn een snelgroeiende, vernieuwende IT-dienstverlener met vestigingen in Helmond, Veghel en Venlo. Voor deze groei zijn we inmiddels al 5 keer beloond met de FD Gazellen Award. Met een team van 90 medewerkers wordt de IT-dienstverlening voor bedrijven in en rondom regio’s de Peel-, Meierijstad en Venlo met veel enthousiasme ingevuld. Wij faciliteren onze klanten op het gebied van werkplek automatiserings-, datacenter-, glasvezel- en cybersecuritydiensten. Deze combinatie van IT-diensten maakt ons uniek en stelt ons in staat om altijd een flexibele oplossing te faciliteren zonder afhankelijkheid van derden.

Direct solliciteren

Lijkt je dit wat? Solliciteer dan nu!
Vul hieronder jouw gegevens in en voeg jouw CV toe. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Ik solliciteer voor de functie van:

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input