Skip to main content

IT Consultant

IT-consultant

Wij zijn op zoek naar een commercieel technische IT-consultant, die energie krijgt van analyseren, adviseren en ontwerpen.
In deze rol ben jij de schakel tussen de business en de techniek. Je werkt voornamelijk vanuit onze locatie in Helmond en faciliteert de vestigingen in Helmond, Venlo en Veghel.

Wat ga je precies doen?

Als IT-consultant zijn analyseren, adviseren en ontwerpen werkzaamheden waar je energie van krijgt. Je bent technisch verantwoordelijk binnen commerciële trajecten! Met jouw kennis en kunde zorg je voor een passende IT-oplossing voor de klant die aansluit bij zijn behoeftes. 

Je rol is heel afwisselend. Dit komt onder andere door een grote diversiteit aan branches waarin onze klanten actief zijn. Al deze branches hebben verschillende uitdagingen waardoor ook jouw taken daar verschillend kunnen zijn. Ook intern heb je veel afwisseling tijdens de begeleiding van projecten en op gebied van (product)vernieuwing.

Hoe je dag eruit ziet? Een glimp uit de agenda van Bart geeft je vast meer duidelijkheid:

Welke ervaring neem je mee?

 • Ervaring om uit een klantgesprek bepaalde behoeftes op te vangen en deze te vertalen naar een passend IT-advies;
 • Je bent analytisch sterk en communicatief vaardig. Daardoor ben je probleemoplossend en kan je out-of-the-box denken;
 • Je hebt gezonde ambities en vindt het leuk om écht onderdeel van e-Quest te zijn;
 • Je hebt ervaring met de diversen onderdelen van Microsoft 365 en het Microsoft Azure platform. Als ook met Netwerkomgevingen, VMware en Storage oplossingen;
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van informatiekunde of bedrijfskunde Informatica en een aantal jaar ervaring binnen de IT;
 • Omdat we werken met vertrouwelijke bedrijfsgegevens van externe klanten vragen wij je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende functie met veel klantcontact, flexibiliteit en een afwisselend takenpakket. Niet alleen door je inhoudelijke functie, maar zeker ook door dat je mag meedenken over ontwikkelingen binnen e-Quest.

 • Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij je:
  • Een fulltimedienstverband met goede arbeidsvoorwaarden:
  • 26 vakantiedagen met de optie om er nog een paar extra bij te kopen indien je net dat weekje langer weg wilt!
  • Laptop en leaseauto van de zaak
  • Onkosten en thuiswerkvergoeding
  • Iets nodig om jouw werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren? Wij faciliteren dit graag in overleg!
 • We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden. Daarbij spreken we de intentie uit bij verlenging te kiezen voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een marktconform salaris op basis van je opleiding, kennis en ervaring.

Wat we aan jou leren

De rol van IT-consultant geeft jou veel vrijheid. Vrijheid in waar je werkt (thuis of op één van de e-Quest locaties) en je eigen weekplanning uiteraard! Je krijgt volop ruimte om je eigen rol vorm te geven en door te ontwikkelen. Met jouw kennis en expertise draag je bij aan ontwikkelingen/ vernieuwing van de organisatie. Kennis is cruciaal voor jou als IT-consultant. Daarom houd je naast je werk je skills en expertise op peil. Jij staat zelf aan het roer van je eigen ontwikkeling. Wij faciliteren jou hierin optimaal! Deze worden in bijna alle gevallen betaald door e-Quest. Het volgen van een opleiding in combinatie met jouw werkzaamheden is ook bespreekbaar.

Hier kom je te werken

Je mag gaan werken in een nieuw (2019) kantoorpand in Helmond. Dit pand is eigendom van e-Quest, maar te groot voor jou en je 35 collega’s op deze vestiging. Er zijn meerdere bedrijven gevestigd, dit zorgt voor afwisselende gesprekken bij de koffiecorner.

Als IT-Consultant werk je e-Quest breed voor alle vestigingen. Je kent dus alle klanten en hebt klantcontact met bedrijven in diverse sectoren en van diverse omvang.

Het salesteam in Helmond, je vaste stekkie, bestaat uit 2 IT-Consultant collega's, 3 Accountmanagers Buitendienst en 1 Accountmanager Binnendienst. We vinden het leuk een paar weetjes met je te delen:

Het team is jong (gemiddeld 35 jaar), enthousiast en gedreven
We naast de lunchpauze, meerdere keren per dag een break nemen onder het genot van een bakje koffie. Het liefst buiten in het zonnetje
Naast onze gezellige kantoortuin hebben we ook ruimtes waar je in alle rust kunt werken

Wil je bij ons binnenkijken? Een beeld krijgen van je eerst werkdag? Of meer horen over e-Quest: bekijk dan onze video:

Over e-Quest

Wij zijn een snelgroeiende, vernieuwende IT-dienstverlener met vestigingen in Helmond, Veghel en Venlo. Voor deze groei zijn we inmiddels al 5 keer beloond met de FD Gazellen Award. Met een team van 90 medewerkers wordt de IT-dienstverlening voor bedrijven in en rondom regio’s de Peel-, Meierijstad en Venlo met veel enthousiasme ingevuld. Wij faciliteren onze klanten op het gebied van werkplek automatiserings-, datacenter-, glasvezel- en cybersecuritydiensten. Deze combinatie van IT-diensten maakt ons uniek en stelt ons in staat om altijd een flexibele oplossing te faciliteren zonder afhankelijkheid van derden.

Direct solliciteren

Lijkt je dit wat? Solliciteer dan nu!
Vul hieronder jouw gegevens in en voeg jouw CV toe. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input